KJENN DIN BY: Hovedstaden tar form

Arrangementsinformasjon

På sommerens tredje byvandring kan du bli med på Oslos reise fra å være en liten provinsby til å bli en sentral hovedstad.

Ta turen fra Bankplassen til Slottet, og se hvordan bylandskapet gikk gjennom omfattende forandringer i siste halvdel av 1800-tallet. Nye bygninger, representative gater og byrom tok form. Hovedstaden ble bygget.

Vandringen tar for seg de store endringene byen gikk gjennom da den etter 1814 gikk fra å være en provinsby til å bli hovedstad og landets politiske, administrative og kulturelle sentrum.

Tema: Politisk, kulturell og fysisk byutvikling ca. 1814–1905
Turguide: Journalist og Osloguide Liv Berit Tessem

I sommer kan du være med på fem vandringer gjennom Oslos gater, der vi utforsker byens utvikling fra middelalderen til i dag.

Arrangementet er gratis.

byvandring
oslomuseum
kjenndinby
oslo

Restriksjoner

Som følge av smittevernhensyn har vi begrenset antall plasser. Dersom du ikke kan komme setter vi pris på om du gir beskjed slik at plassen kan gå til en annen Kjenn din by-entusiast.